4. října 2016

Červená paprika

Sklizena poslední úroda papriky.
Otázka byla: co s ní?
Nadbytek rajčat nehrozil, vše se snědlo, ba naopak ještě jich bylo málo. Takže žádné lečo ani čalamády.

Nakonec mám hodně nakrájené v mrazáku, něco na snězení a pár sklenic zavařené. Jen jako chuťovka nebo spíš na zdobení oček a chlebíčků :-) To se hodí!


Jak ale zavařit 3 sklenice, když nálev je vždy na větší množství? Jednoduše. Použila jsem už mockrát odzkoušený recept na sladkokyselý nálev na okurky. Používám jej vždy, když mi do pár sklenic chybí a vaření dalšího by bylo se zbytkem.


Do každé velké sklenice dám:

1 dcl octa
1 ČL soli
2 PL cukru
4 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
1 bobkový list
a zbytek sklenice doleji vodou
v případě papriky jsem dala 2 PL oleje do každé sklenice

Zavařuji klasicky na 80°C 20 minut. Sklenice obrátím dnem vzhůru na utěrku a nechám vychladnout.


Máte nějaký speciální recept na zavařenou papriku? Nebo přidáváte speciální koření?

Jarka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše milé komentáře.